Veelgestelde vragen

Een spannende update! Momenteel zetten we alles op alles voor een betoverende transformatie van ons kantoor in Merksem. Tijdens deze vernieuwingsfase zijn we tijdelijk niet beschikbaar op onze vertrouwde locatie. Maar, weet dat we desondanks klaarstaan voor persoonlijke ontmoetingen bij jou thuis of op een andere sfeervolle locatie in de buurt.
 

Natuurlijk! Je bent van harte welkom in ons kantoor. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, adviseren we om vooraf een afspraak in te plannen. We zijn steeds bereikbaar, maar zo lopen we elkaar zeker niet mis. Kom je graag langs? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of telefonisch indien u op dezelfde dag wenst langs te komen.

Wanneer je jouw eigendom wil verkopen, is het belangrijk dat de waarde zo goed mogelijk wordt ingeschat. De waarde wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals: locatie, grootte, staat van onderhoud en marktomstandigheden. Bij NESTATE bieden we de mogelijkheid om een gratis én volledig vrijblijvende schatting uit te laten voeren door onze gespecialiseerde medewerkers. Zo beslis je nadien zelf of je ons al dan niet wenst in te schakelen voor het verkoopproces. Handig, toch?

Een hypotheek en een lening zijn allebei manieren om geld te lenen, maar ze hebben een verschil. Een hypotheek is een soort lening die je specifiek kunt gebruiken om een huis te kopen. Het huis dat je koopt, wordt gebruikt als onderpand, wat betekent dat het dienstdoet als garantie voor de lening. Als je de lening niet terugbetaalt, kan de geldverstrekker het huis verkopen om het geld terug te krijgen.

Een lening daarentegen kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Het kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een auto te kopen, schulden af te betalen, een vakantie te financieren of andere persoonlijke uitgaven te doen. Een lening kan beveiligd zijn, wat betekent dat je iets waardevols als onderpand moet aanbieden, zoals een auto of een huis. Maar het kan ook onbeveiligd zijn, waarbij geen onderpand nodig is.

Bij het aangaan en beëindigen van een huurovereenkomst, is het verplicht om een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te stellen tussen beide partijen (verhuurder en huurder). Sterker nog, bij woningverhuur is het wettelijk verplicht om de plaatsbeschrijving, evenals het huurcontract, te laten registreren.

De plaatsbeschrijving speelt een cruciale rol in het beschermen van beide partijen. Het stelt zowel de huurder als de verhuurder in staat om de initiële conditie van de huurwoning te vergelijken met de uiteindelijke staat, bij de beëindiging van het contract. Zo kan mogelijke schade nauwkeurig vastgesteld worden en kunnen onnodige discussies in de toekomst vermeden worden. Een plaatsbeschrijving is dus een onmisbaar instrument voor een zorgeloze huurovereenkomst!

Het antwoord op je vraag niet gevonden?